Home > Help Made na verwoestende storm
De boot “Beautiful Fish” stukgeslagen tegen de kust na de storm van 23 januari 2019
Help Made, Beautiful Fish Lovina & de dolfijnen
Other Amount:

Liever met Ideal Doneren? Klik hier .

Er leven in de zee bij Lovina drie dolfijnen soorten. ‘De Spinner’, ‘de gevlekte dolfijn’ en ‘de bottle-nosed dolfijn’. Tesamen leven er enkele honderden dolfijnen op deze plek waar ze ’s nachts en ’s ochtends rusten en spelen waarna ze later op de dag verder de zee op gaan om voedsel te zoeken.


Lovina is dus een aantrekkelijke plek voor veel toeristen om de dolfijnen te komen bekijken. Dit zorgt voor problemen, omdat hotels en tourverkopers daar voor (te) lage prijzen, tourtjes op zee verkopen. Jonge schippers die met weinig respect, met toeristen aan boord, achter de dolfijnen aan jagen en daarmee de leefomgeving van de dolfijnen verstoren.

Made is zo’n 15 jaar geleden met een vriend van hem begonnen om het leefgebied van deze dolfijnen en het koraalgebied rond Lovina te beschermen met de eenvoudige middelen die hij heeft.

Made gaat ook dagelijks de zee op en ook hij neemt toeristen mee. Hij benadert de dolfijnen echter rustig en zoals te zien is op vele filmpjes op you-tube zwemmen de dolfijnen graag met zijn boot mee.

Hij geniet groot aanzien in zijn regio waarmee hij de jongere schippers nog kan terechtwijzen wanneer ze zich misdragen bij de dolfijnen. Zo is hij regionaal zeer actief bij lokale instanties, hotels e.d. om bewustzijn te kweken voor een respectvolle omgang met de dolfijnen en het koraalgebied. Zijn dagelijkse aanwezigheid op het water is dus erg belangrijk voor de dolfijnen. De overige schippers voelen zich gecontroleerd door Made voor wie men veel respect heeft.

Help Made

Nu heeft er voor Made een ramp plaatsgevonden. Door een storm op 23 januari 2019, is de boot die hij bij elkaar heeft gespaard, in de vele jaren dat hij dit goede werk doet, volledig vernietigd.
Het is belangrijk dat hij snel de zee weer op kan, maar heeft daarvoor een nieuwe boot nodig. Hij kan dit zelf niet betalen en vraagt daarvoor o.a. onze hulp.

Help Made, Beautiful Fish Lovina & de dolfijnen
Other Amount:

Liever met Ideal Doneren? Klik hier .

Zoek ook op google naar ‘Made Rudita Lovina’ en zie/lees hoe positief men is over hem t.o.v. andere dolfijnspotters.

nl Dutch
X